Eventveckorna 2018

Upptakten till mässan är två eventveckor som invigs måndagen den 29 oktober. Under dessa två veckor har studenter och näringslivet chansen att träffas på ett mer personligt sätt. Eventen är till för att ge inspiration och motivation till studenterna samt visa vilka möjligheter som finns. För dig som student innebär det en unik chans att få djupare inblick i ett specifikt företag eller organisation och delar av deras verksamhet. Utnarm består av ett brett urval av olika sorters event såsom lunchföreläsningar, kvällsevent, workshops, inspirationsföreläsningar, exjobbskväll , kontaktsamtal och en speciell temadag tillägnad forskningsmöjligheter.

Anmälan till alla event under Eventvecka 1 kan göras fr.o.m. söndag 21 oktober kl. 18.00.

Anmälan till alla event under Eventvecka 2 kan göras fr.o.m. söndag 28 oktober kl. 18.00.

Kontaktsamtal, som sker under mässdagen, har en egen anmälan som öppnar den 24 oktober och stänger den 31 oktober. Information och anmälan hittar du här.

För att läsa mer om varje event, klicka på "Läs mer". Då öppnas ett kort som innehåller beskrivningen av eventet. För att stänga denna kan du klicka på knappen "Stäng" uppe i det högra hörnet. Du anmäler dig till varje event genom att klicka på knappen "Anmälan" och du skickas då vidare till ett anmälningsformulär.

Vid frågor eller funderingar, kontakta event [at] utnarm.utn.se

Välkommen med din anmälan!

 
 • 29/10

  Invigning Utnarm 2018

  Måndag, 29/10

  12:00-16:30

  Siegbahn

  Invigning av Utnarm 2018 och eventveckorna!

     

  Lunchevent, Nasdaq

  Måndag, 29/10

  12:15-13:00

  Siegbahn

  Spännande föredag med Nasdaq om digital finansmarknad
  Eventet hålls på engelska.

  Anmälan
  Stäng

  Lunchevent med Nasdaq.
  Eventet hålls på engelska.

  Måndag 29/10, kl 12:15-13:00, Siegbahn.

  Today’s financial markets are a complex ecosystem with high frequency trading technology used to compete for best execution across multiple trading venues with ever increasing data volumes. Join us for this lunch lecture together with Björn Hertzberg that will explain how Nasdaq is leveraging mathematics and machine learning to optimize their customer offering and peek into the nano-second activities of each member.

  OBS: Det kommer serveras varm mat.

   

  Workshop, Drivhuset

  Måndag, 29/10

  17:30

  Å80109.

  Workshop om idégenerering

  Anmälan
  Stäng

  Workshop med Drivhuset

  Måndag 29/10, kl 17:30, Å80109.

  Konstant förändring, innovation och utveckling är vägen framåt mot nya jobb, nya industrier och banbrytande disruptiva affärsidéer. På workshopen den 29 oktober fokuserar vi på idégenerering, och deltagarna kommer att utmanas i sin kreativitet och förmåga att paketera en affärsidé. Lär dig identifiera och analysera problem och hur du kan bygga på lagkamraters idéer för att generera affärsmöjligheter.
  Stiftelsen Drivhuset i Uppsala är en icke-vinstdrivande organisation som arbetar med entreprenörskap bland studenter och unga. Varje år ger Drivhuset vägledning till hundratals studenter som vill ta nästa steg med sina affärsidéer. Alla är välkomna och allt stöd är alltid konfidentiellt och kostnadsfritt. Kontakta Drivhuset i Uppsala och få dina idéer att växa!

     

 • 30/10

  Inspirationsföreläsning, Kajsa Lundborg

  Tisdag, 30/10

  12:15-13:00

  Siegbahn

  Lyssna på en inspirerande föreläsning av Kajsa Lundborg
  Eventet hålls på svenska.

  Anmälan
  Stäng

  Inspirationsföreläsning med Kajsa Lundborg
  Eventet hålls på svenska.

  Tisdag 30/10, kl 12:15-13:00, Siegbahn.

  Vid 9 års ålder skapade hon sitt första datorspel och sedan dess har hon varit förälskad i den digitala världen. Idag har hon hunnit driva flertalet e-handels- och appföretag i New York, arbetat med tillväxt på Spotify och hållit ett TED talk i Almedalen. Utöver detta har Kajsa fått massvis av utmärkelser, hon blev bland annat utsedd till Årets IT-Kvinna av Microsoft och kom på plats 11 på Veckans Affärers lista över Årets Supertalanger 2017.

  Med andra ord är Kajsa Lundborg ett namn att lägga på minnet och du kommer ångra om du inte anmälde dig till hennes inspirationsföreläsning på Utnarm 2018.

 • Case-event, Accenture

  Tisdag, 30/10

  17:30

  Å80109

  Lär dig lösa case med Accenture
   

  Anmälan
  Stäng

  Casekväll med Accenture

  Tisdag 30/10, kl 17:30, Å80109.

  Would you like to improve your case study solving technique and at the same time get the opportunity to meet consultants from Accenture? Then come and join our case study evening. Accenture is a global company with more than 440 000 employees spread across the world. This evening is the perfect opportunity for you to get to know us and our business better and improve your case study solving skills.

 • 31/10
 • Frukostevent, Teknat

  Onsdag, 31/10

  8:15-9:00

  Berlingrummet

  Förbered dig inför mässan
  Eventet hålls på svenska.

  Anmälan
  Stäng

  Frukostevent med Teknat
  Eventet hålls på svenska.

  Onsdag 31/10, kl 8:15 - 9:00, Berlingrummet.

  Ska du på Utnarm? Vet du vad du har att förvänta dig? Och vet du vad som förväntas AV dig? För att få ut mesta möjliga av en arbetsmarknadsmässa så behöver du vara förberedd så att när du möter de olika företagen som du är intresserad av kan visa vem du är och veta vad du vill. Den här workshopen syftar till att ta upp just detta. Vi kommer arbeta med att se över vad du har med dig och på vilka sätt du kan se till att komma dit så förberedd som möjligt för att öka chanserna till ett exjobb, en intervju eller vad du väljer att sikta mot på mässan.

 • Lunchföredrag, Sveriges Ingenjörer

  Onsdag, 31/10

  12:15-13:00

  Siegbahn

  Lär dig marknadsföra dig själv på bästa sätt
  Eventet hålls på engelska.

  Anmälan
  Stäng

  Lunchevent med Sveriges Ingenjörer
  Eventet hålls på engelska.

  Onsdag 31/10, kl 12:15-13:00, Siegbahn.

  Vägen till ingenjörsjobbet

  Hur gör du ett bra första intryck på en arbetsmarknadsmässa? Hur skriver du ett professionellt CV och personligt brev? Hur kan du använda Linkedin i ditt jobbsökande? Och hur kan du förbereda dig på bästa sätt inför en anställningsintervju och vad är bra att tänka på under intervjun? Att söka jobb är att marknadsföra sig själv och därför måste du sälja in dina kunskaper och erfarenheter på rätt sätt för att sticka ut ur mängden. Under lunchen kommer en CV-expert från Sveriges Ingenjörer ge dig konkreta tips och råd om vad du behöver tänka på för att kunna stärka ditt personliga varumärke för att hitta just ditt extrajobb, sommarjobb, exjobb eller första ingenjörsjobb. Lunchen bjuder såklart Sveriges Ingenjörer på.

 • Lunchevent, Naturvetarna

  Onsdag, 31/10

  12:15-13:00

  Ekmanssalen, EBC

  Kick starta din karriär som en professionell forskare

  Anmälan
  Stäng

  Lunchevent med Naturvetarna

  Onsdag 31/10, kl 12:15-13:00, Ekmanssalen, EBC.

  Vi är det fackförbund som kan en naturvetares arbetsmarknad och möjligheter bäst.
  Hos oss får du individuellt anpassad rådgivning, hjälp när du behöver och unika förmåner.
  Låt oss planera utifrån vad som blir bäst för dig i ditt nästa steg. Redan nu.
  Att vara medlem i Naturvetarna ger dig trygghet. Både under studietiden såväl som i yrkeslivet.

 • Workshop, Makerspace

  Onsdag, 31/10

  17:30

  Mässen

  Lär dig allt du behöver veta om 3D printing
  Eventet hålls på svenska.

  Anmälan
  Stäng

  Workshop med Makerspace
  Eventet hålls på svenska.

  Onsdag 31/10, kl 17:30, Mässen.

  3D-printingens tid är här och vi finns på plats för att vägleda er igenom den! Vad är en 3D-printer, vad har den för betydelse i dagens samhälle och hur kan man få tillgång till en? Ingen fara, Makerspace Ångström finns här för att besvara alla era frågor kring 3D-printers, oavsett om ni aldrig tidigare rört en 3D-printer eller om ni har en egen hemma! Visste ni att man idag kan använda 3D-printing för att bygga proteser eller varför inte motorkomponenter till flygplan? Makerspace Ångström kommer att ta er på en resa genom 3D-printingens revolution och förklara hur man ska gå tillväga om man själv vill börja 3D-printa. Under kvällen håller vi ett föredrag kring 3D-printing och reder ut frågetecken kring fenomenet. Kom och häng med oss, vi bjuder på fika!

  Makerspace Ångström är en plats för alla med teknikintresse inom allt från programmering till elektronik och prototypframtagning, oavsett hur erfaren man är. Verksamheten drivs av studenter och anställda på Uppsala universitet, ni hittar oss i Ångströmbiblioteket.

 • 1/11

  Forskardagen

  Torsdag, 1/11

  12:00-20:00

  Siegbahn

  En dag av inspiration!

  Stäng

  Forskardagen, en dag av inspiration!

  Torsdag 1/11, kl 12:00-20:00, Siegbahn.

  Uppsala teknolog- och naturvetarkårs karriärmässa Utnarm presenterar Forskardagen 2018!

  Forskardagen går av stapeln 1 november under Eventvecka 1 . Det är en dag som helt dedikeras till rådande forskning på campus, såväl information om de karriärmöjligheter som finns inom forskning på fakulteten.

  Upplägget för dagen:

  Under dagen kommer det att hållas ett spännande lunchevent med ett panelsamtal på temat värderingar. Sebastian Sobek, Lina Emilsson, Karin Stensjö och Anne-Kathrin Peters, alla forskare vid Uppsala Universitet, kommer att samtala om hur värderingar driver forskningen framåt och hur stor roll de tillåts ta. Utnarm hoppas kunna ge en ny och mer varierad bild av forskning och de möjligheter som finns inom den.

  Till kvällen bjuder Summer Math Camp in till en workshop där studenter från både naturvetenskapliga och tekniksa utbildningar ges möjligheten att prova på hur det är att forska i matematik på heltid. Alla deltagare på kvällseventet får självklart mat och har chansen att vinna ett terminskort på Campus 1477.

     

  Panelsamtal, forskare på Uppsala Universitet

  Torsdag, 1/11

  12:15-13:00

  Siegbahn

  Vad har värderingar för roll inom vetenskapen?
  Eventet hålls på svenska.

  Anmälan
  Stäng

  Panelsamtal med tema värderingar
  Eventet hålls på svenska.

  Torsdag 1/11, kl 12:15-13:00, Siegbahn.

  Sebastian Sobek, Lina Emilsson, Karin Stensjö och Anne-Kathrin Peters, alla forskare vid Uppsala Universitet, kommer att samtala om hur värderingar driver forskningen framåt och hur stor roll de tillåts ta. Utnarm hoppas kunna ge en ny och mer varierad bild av forskning och de möjligheter som finns inom den.

     

  Workshop, Summer Math Camp

  Torsdag, 1/11

  17:30

  Å80109

  Hur forskar man egentligen på matte?

  Anmälan
  Stäng

  Workshop med Summer Math Camp.

  Torsdag 1/11, kl 17:30, Å80109.

  Har du funderat på hur det skulle vara att forska i matematik? Efter Utnarms forskarkväll behöver du inte fundera mer!

  Summer Math Camp går varje år i augusti. Studenter från både naturvetenskapliga och tekniska utbildningar ges möjligheten att prova på hur det är att forska i matematik på heltid. Under denna kväll får du prova på en miniversion av campet och har möjlighet att få mer information om upplägget. Om du är intresserad av matematisk problemlösning vet du var du ska bege dig den 1 november!

  Alla deltagare får självklart mat och har chansen att vinna ett terminskort på Campus 1477.

 •  
 • 2/11
 • Lunchevent, Cisco

  Fredag, 2/11

  12:15 - 13:00

  Siegbahn

  Lär dig om Cisco och deras digital resa

  Anmälan
  Stäng

  Lunchevent med Cisco

  Fredag 2/11, kl 12:15 - 13:00, Siegbahn.

  Join Cisco on their digital journey by attending their Lunch Event on the 2nd of November.

  Cisco helps seize the opportunities of tomorrow by proving that amazing things can happen when you connect the unconnected. An integral part of our DNA is creating long-lasting customer partnerships, working together to identify our customers' needs and provide solutions that fuel their success.

 

Information om vecka 2 släpps 23 oktober

 • 5/11

  Lunchevent, PRV

  Måndag, 5/11

  12.15-13.00

  Siegbahn

  Hur funkar det med patent?

  Anmälan
  Stäng

  Lunchevent med PRV.

  Måndag 5/11, kl 12.15-13.00, Siegbahn.

  Ungefär 80 % av innovativa företags tillgångar, som Spotify, Google och Facebook, är immateriella. Men vad menar man med immateriella tillgångar och hur kan man få utväxling på dem?

  På PRV arbetar vi med innovationer inom samhällets alla områden. Som centret i Sverige för immateriella rättigheter är vår främsta uppgift att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. Det gör vi genom att öka kunskapen om immaterialrätt, och ge företagare och innovatörer de verktyg de behöver för att kunna få ut det mesta av sina tillgångar.

  Nu bjuder vi in till en föreläsning där Stefan Hultquist, enhetschef på PRV, kommer att prata om vikten av innovation och hur immateriella tillgångar kan hanteras med exempelvis patent och varumärken. Under föreläsningen presenteras också det 18 månaders patentingenjörsprogram som alla nyanställda ingenjörer får gå, samt vilka utvecklings och karriärmöjligheter det finns för ingenjörer på PRV.

 • 6/11
 • Lunchevent, Polismyndigheten

  Tisdag, 6/11

  12:15-13:00

  Häggsalen

  Digitaliserad brottsbekämpning

  Anmälan
  Stäng

  Lunchevent med Polismyndigheten.

  Tisdag 6/11, kl 12:15-13:00, Häggsalen.

  Polismyndighetens IT-avdelning hälsar er välkomna på en lunchföreläsning om hur de jobbar för att anpassa sig mot ett allt mer digitaliserat brottsbekämpande.

  Om Polismyndighetens IT-avdelning

  Polisens uppdrag är att minska brottsligheten och öka tryggheten. På polisens it-avdelning arbetar vi teambaserat och nära verksamheten för att utveckla it-stödet till nytta för medborgarna och medarbetarna i den polisiära verksamheten. Hos oss finns många möjligheter och spännande uppdrag – och du är med och bidrar i det brottsbekämpande arbetet!

 • Kvällsevent, Oracle

  Tisdag, 6/11

  17:30

  Mässen

  Bygg din egen Java-platform!
  Eventet hålls på engelska.

  Anmälan
  Stäng

  Kvällsevent med Oracle.
  Eventet hålls på engelska.

  Tisdag 6/11, kl 17:30, Mässen.

  Oracle welcomes you to an OpenJDK-hack! Learn how to work with the OpenJDK and how to become a part of the OpenJDK open source community. By the end of the evening you will hopefully be able to build your own version of the Java platform. We'll provide source code, a short presentation as well as an asian buffet.

  Bring your own laptop. Familiarity with imperative programming as well as the C or C++ language is a must since you will be solving problems in a very large codebase written in C++.

  You will be working in pairs to build your own version of the Java platform. By the end of the evening, one pair of participants will be selected to win Marshall Major III headphones!

 • 7/11
 • INSTÄLLD Exjobbskväll

  Onsdag, 7/11

  17:30

  Häggsalen

  Eventet är inställt.

  Anmälan
  Stäng

  Exjobbskväll. 
  Eventet är inställt.

  Onsdag 7/11, kl 17:30, Häggsalen.

  Tänker du Exjobba i framtiden? Det är närmare än du tror! Exjobbskvällen är en temakväll under Utnarmsveckorna där ni med exjobbstankar har en möjlighet att träffa några företag som söker exjobbare under en lite mer avslappnad miljö. Kvällen inleds av mingel mellan studenter och företag där det bjuds på middag, och efter middagen får ni lyssna på en kort presentation av respektive företag om vilka typer av studenter de söker, vilka kandidat- och exjobb de erbjuder samt hur man kommer i kontakt med dem på bästa sätt. Eventet kommer hållas den 7 november, dagen innan Utnarmmässan klockan 17:30.

  Välkommen!

   
 • Frukostevent, OmegaPoint

  Onsdag, 7/11

  8:15 - 9:00

  Å80101

  What are domain primities and how are they useful?
  Eventet hålls på engelska.

  Anmälan
  Stäng

  Frukostevent med OmegaPoint.
  Eventet hålls på engelska.

  Onsdag 7/11, kl 8:15 - 9:00, Å80101.

  About the event:

  What are the basic blocks of which you build a domain? It is probably not integers, strings, and floats. Instead it might be things such as “room number,” “track,” or “time slot.” They might be simple, they might be complex, but they are the simplest things that still makes sense in your domain - these are your domain primitives.

  Obviously, value objects are a feasible way of implementing many domain primitives. But certainly not all value objects are primitives. In this session, we’ll dive into what domain primitives are and how they enable solutions that make your code Secure by Design. In addition, we’ll show how domain primitives in combination with context mapping gives you a powerful way to clean up legacy code — patterns that you could start using immediately.

  About Omega Point:

  Omegapoint is an IT consulting company with its headquarters in Stockholm, a total of 250 employees, of whom 130 are employed in Stockholm. We have been around since 2001 and have had a security focus ever since the beginning.

  We are experts within IT security, advanced system development and project management / business development. We support our customers with the safe development of their business and business focusing on security, risk control and high quality system development. Our goal is to contribute to secure, sustainable and efficient development of our customers' business, operations, processes and IT systems.

 • Inspirationsföreläsning, Göran Nyström

  Onsdag, 7/11

  12:15 - 13:00

  Siegbahn

  Inspireras av Göran Nyström
  Eventet hålls på svenska.

  Anmälan
  Stäng

  Inspirationsföreläsning med Göran Nyström.
  Eventet hålls på svenska.

  Onsdag 7/11, kl 12:15 - 13:00, Siegbahn.

  Göran Nyström är en FUTF-alumn som gjort karriär i stålindustrin. Nu återvänder han till sina rötter och kommer till Ångströmslaboratoriet över lunchen den 7:e november för att hålla en föreläsning om hur han jobbat och de val han gjort för att upprätthålla en balans mellan arbetsliv och personliga värderingar.

 • 8/11
 • Karriärmässan

  Torsdag, 8/11

  9:00-16:00

  Polacksbacken

  Ta chansen att träffa fler än 100 företag och organisationer!

  Stäng

  Karriärmässan

  Torsdag 8/11, 9:00-16:00, Polacksbacken.

  Uppsala teknolog- och naturvetarkårs karriärmässa Utnarm går av stapeln torsdag den 8 november!

  Under en dag samlas över 100 företag och organisationer från olika branscher för att möta teknolog- och naturvetarstudenter och här finns en uppsjö av framtida möjligheter för dig som teknolog- eller naturvetarstudent. Ta chansen att finna inspiration och motivation, få upp ögonen för dina karriärsmöjligheter, knyta kontakter och möt din framtida arbetsgivare. Du kan finna både sommarjobb, exjobb, praktikplats, traineeplats eller utlandsmöjligheter.

  I katalogen kan du bläddra bland alla företag som ställer ut på mässan. Där kan du även filtrera på bransch, examen, program och jobberbjudanden för att finna intressanta företag och organisationer för dig. Studentcoacher finns på plats för att hjälpa dig hitta rätt i mässans mingel. Behöver du en paus kan du alltid besöka Studentloungen och fika en stund.

  Under mässdagen kommer Kontaktsamtal att hållas. Läs mer och anmäl dig Information och anmälan hittar du här.

  Mässan hålls i Skrivsalen på Polacksbacken, Lägerhyddsvägen 2.

  Mässan är öppen mellan 09:00-16:00. Ingen föranmälan krävs, och du behöver inte oroa dig för att missa några föreläsningar, alla TekNat-studenter har plats i schemat att gå på Utnarm!

  För att kunna mingla och ha chans att ge ett professionellt intryck erbjuder vi studenter möjligheten att hänga av sig jacka och väska i en av våra två studentgarderober, som öppnar kl 08:45.

  Vi ses på mässan!

     

  Kontaktsamtal

  Torsdag, 8/11

  09:00-16:00

  Grupprum utanför Siegbahn

  Kontaktsamtal är perfekt för dig som vill få en djupare kontakt med specifika företag.

  Anmälan

     

  Lunchevent på mässdagen, Vattenfall

  Torsdag, 8/11

  12:15-13:00

  Siegbahn

  Vattenfalls hållbarhetsarbete

  Anmälan
  Stäng

  Lunchevent på mässdagen med Vattenfall.

  Torsdag 8/11, kl 12.15-13.00, Siegbahn.

  Vi på vattenfall har bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. För att lyckas måste vi, som ett av Europas största energibolag, först bli helt fossilfria själva. Men det räcker inte. För att bidra till ett fossilfritt samhälle måste vi göra mer än att enbart fokusera på hållbar energiproduktion.